Soya med lakrits?

Nu har jag testat Pearl River Bridge Mushroom soya, och jag blev överraskad besviken!

Soyan smakar ju lakrits, hur har dom lyckats med det? Jag älskar att ha soya på kokt ris till maten, men det gick ju inte att äta det! Den var även för starkt saltad, så jag hade svårt att portionera den i maten. Lagar mycket mat med soya annars, men tyckte inte att det blev aptitligt då saltet tog överhand. Lagade en kycklingrätt där man har grädde, soya, vitlök och ingefära på fileer i ugn. Dock blev ju detta inte sensation som det brukar. 

Jag kommer inte att köpa denna soya något mer. Men det var roligt att testa iaf! Det är bra att man får kuponger för att testa olika produkter som man annars inte skulle ha testat då man kör "på det gamla vanliga" oftast!

Totalt betyg blir en 2a ifrån mig. 

Smak, form och storlek

Soja säger de ju ska vara Asiaternas salt och jag älskar att ha soja i maten. Passar bra till det mesta.

I köttfärssås, stroganoff, grytor med mera. Och en stor flaska passar oss alldeles utmärkt!

Smaken är helt OK och färgen den skapar i maten blir helt perfekt! Jag gillar denna soja

Soja!

Jag har fått förmånen att testa Pearl River Bridge soja. Flaskans etikett för tankarna till Asien, vilket ger helt rätt ingång. Sojan gör att jag känner lite att de asiatiska matminnerna från olika semesterresor komma tillbaka. Jag blev mycket förtjust i det jag fick smaka och tycker att den här sojan verkligen kan förhöja smaken på en maträtt. Kan varmt rekommendera!

Rekommenderas!

Blev positivt överraskad av sojan. Har länge haft en favorit jag alltid köpt, men det här är min nya favorit som kommer att köpas i framtiden. Väldigt smakrik och god samtidigt som den är rätt mild, andra sojor jag använt har haft lite skarpare smak. Tyvärr är den lite svår att få tag på där jag bor så därför har jag inte hunnit testa den till så många rätter, men det jag har testat har blivit väldigt gott och bättre än med min gamla soja. Väldigt god i kombination med grädde. Det enda negativa jag märkt är förpackningen, sojan är lättflytande så det är lätt att överdosera med nuvarande kork. Vore bra med en kork där man kunde skruva av hela för att hälla upp större mängder och med ett mindre hål för droppdosering, eller en annan lösning som fungerar för att dosera sojan i både stor och liten mängd.

God soya som ger fin färg

Den här soyan kan jag verkligen rekommendera, den ger en väldigt god smak och vi har använt den till bla köttfärssås, marinader och ugnsrostade rotfrukter och potatis - det blir verkligen supergott! Godare smak än andra, vanliga billiga soyor som kan förstöra maten.

Dock får man se upp så att man inte häller i för mycket soya, det är lättrunnen. Soyan skulle få högsta betyg om den inte vore för korken som läcker lite, det blir lätt kladdigt runt korken och det kan rinna ned och göra att det blir kladdigt i kylskåpet.

Superbra!

Nu har vi testat denna soja ett par veckor och den är mycket bra. Ger fin färg och definitivt god smak. Detta är vad vi fortsätter att använda nu. Har tidigare köpt billigare soja sorter men när man smakar denna ser man vad skillnaden är!

Pearl River Bridge - en ny stjärna i köket

Har nu testat i några veckor och inser att detta blir min normalsoja framöver. Något dyrare än billighetsmärkene - men dryg och god.

Test #1 var att använda den till vanlig hederlig brunsås. Ett område där det kan tyckas att diverse brända sockerprodukter duger fint. Fel, när det gäller milda gräddbaserade såser märks det en tydlig skillnad med en bra soja som tillför smaken något.

Test #2, skulle gissa på att stänka lite soja på krispiga wokgrönsaker är ett vanligt område och för mig funkade det bra. Likaså några droppar på ris, något som man egentligen inte gör :)

Test #3 kansken också låter som något onödigt. Frånsett det som kallas vanlig svensk husmanskost är jag förtjust i amerikanskt sydstatskäk. Jag gör ofta ganskan tunna sojabaserade såser för penling av det som grillas och detta blev mitt favoritområde. Men det är viktigt med måttlig temperatur när man kokar ihop såsen.

Pearl River Soya

Soyan är en mörk soya som färglägger maten och inte lika mycket sälta som man får av ljus soya. Soyan är djup och smakrik. Tittar man på innehållsförteckningen ser man att den innehåller det minimala som en soya ska innehålla och inte massa mumbo-jumbo som vissa andra märken. Rekommenderas starkt!

Smakar som soya ska smaka

Har nu provat och smakat Pearl river bridge mushroom soy. Det var inga som helst problem att hitta varan på Ica och i motsats till många andra här så gillar jag utseendet och etiketten på flaskan. Ett misstag jag gjorde när jag hade tagit av skyddsplasten runt korken var att skaka flaskan. Undvik det om ni inte vill ha soya över hela köksbänken -korken är ej helt tät! Provade soyan ihop med en kött- och grönsakswok. Soyan luktar gott, har mörk och fin färg och smakar gott. Om något eventuellt lite för salt. Kan absolut tänka mig att köpa igen.

Mmm soya :)

Som sagt så använder vi soya ofta. perfekt smaksättare i många rätter.

Denna var mycket god, och jag blev positivt överraskad. Inte för att jag trodde den skulle vara dålig utan för att ma helt enkelt är van med samma gamla. När man vant sig med en smak så hänger man gärna kvar på det!

Pearlriver Soja

Flaskan vi fick var väligt stor (500 ml), använder inte så mycket soja, så det skulle räckt att testa en mycket mindre, dessutom är det svårt att hälla ur en sådan stor flaska. Det är svårt att portionera ut rätt mängd soja, oftast kommer det ut alldeles för mycket, eftersom hålet i öppningen är för stort, men om det fanns någon sorts pip i locket, så skulle det var mycket lättare att hälla ut rätt mängd. Sojan hade god smak och fin färg. Smakar som soja ska och doftar gott.

Pearl River Bridge Mushroom soya

Vi har under några veckors tid,  i vår familj testat soyan och omdömet blir klart godkänt. Den var mycket lätt att hitta i butik (ICA Maxi). Framförallt har vi använt den till asiatiska grytor i maten och på riset men även som färg och smaksättare i såser. Det gäller att vara lite återhållsam med mängden annars riskerar det bli för mycket smak och salt.

Denna soya kommer helt klart att köpas igen.

/Jan Eve

Pearl River Bridge

Nu har jag provat denna soja ett tag och har tyckt att den är riktigt bra. 

Jag brukar använda soja i min matlagning men vilket märke är lite olika. Just den här föll dock både mig och min sambo i smaken och vi har provat att ha den både i och på maten, mest för att se hur den fungerar i olika sammanhang.

I maten tycker jag den funkar kanon, och då har jag använt den både i wok, i de hemmagjorda köttbullarna och till en kycklinggryta, men har man den på maten får man vara lite aktsam för häller man på liiite för mycket blir det snabbt för kraftig smak och det blir ganska salt och inte så gott.

Överlag får den absolut godkänt och jag kommer säkert att köpa den igen.

Test av Pearl River Bridge Mushroom soya.

Jag har testat Pearl River Bridge Mushroom soya vid två olika tillfällen hittills.

Vid första tillfället gjorde jag en kantarellomelett där jag först smörstekte kantarellerna och sedan tillsatte lite soya för färg, smak och sälta. Det blev verkligen jättegott, soyan gav precis lagom med smak och sälta!

Andra tillfället gjorde vi kycklingwok (på bilden), här hade vi i soyan i woksåsen som blandades ner med kyckling och grönsaker. Såsen bestod av vatten, olja, soya, honung, ingefära, salt och peppar. Jag kan säga att det var en av de godaste såserna jag ätit! Soyan luktade verkligen jättegott och en doft av Asien spreds över lägenheten. Jag kan verkligen rekommendera att använda Pearl River Bridge Mushroom soya i sås till wok!

Smakrik

Det tog mig ett tag att få tag på soyan. Jag blev förvånad över att de inte hade den i butiken där jag tänkt hämta ut den. Jag tyckte överlag att utbudet av soya inte var så varierat.

Men...när jag nu smakat soyan kan jag beskriva den som väldigt smakrik. Jag upplever den som mer koncentrerad än soya jag använt tidigare. Mörk och med mycket sälta. För min smak passar det väldigt bra medan jag i barnens mat spätt ut den med lite vatten. Jag har framförallt använt den till wok av olika slag, men tänkte också testa den i köttgrytor och porterstek.

Helen

Pearl River Bridge Mushroom soya

Fick leta lite innan jag hittade soyan, men nu har jag provat den. Det bästa med soya tycker jag är att man kan använda den till allt, grytor såser, ris...Den här soyan är lite saltare än den jag brukar använda, men det är ju bara att salta lite mindre. Helt klart en bra produkt.

 

GF