Här har vår mushroomsoya huvudrollen, med dess mustiga och aromrika smak lyfts smakerna fram på ett mycket angenämt och trevligt sätt.

Antal personer:
Tillagningstid: 25 min
Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser

1 pkt ägg- eller spenatnudlar

1 tsk sesamolja

1 burk konserverade wokgrönsaker

1 påse färsk spenat

0.5 st röd paprika

1 klyfta vitlök

1 msk mushroomsoja

1 klyfta hackad vitlök

10 cm purjolök

2 msk woksås

salt och 
peppar
2 msk vegetabilisk olja att steka i

Tillagning

1. Koka nudlarna enligt anvisningarna. Spola dem i kallt vatten och droppa lite sesamolja över för att de inte ska klibba ihop.

2. Öppna burken med wokgrönsaker och skölj i kallt vatten. Låt rinna av. Skölj och strimla purjolöken och hacka vitlöken.

3. Hetta upp en wok- eller stekpanna och tillsätt lite av oljan och vitlöken. Fräs grönsakerna cirka 2 minuter, salta och peppra lätt över. Tillsätt mushroomsoja och woksås under omrörning. Ta upp och lägg i en skål.

4. Hetta upp pannan igen och tillsätt resten av oljan, fräs nudlarna och tillsätt sedan grönsakerna. Blanda väl och smaka av. Servera de wokade nudlarna till grillat med till exempel sweet chilisås och hoisinsås.