Pearl River Soya

Jag har insett att min familj inte använder soya så särskilt ofta och därför har det tagit tid för mig att testa produkten. Men de gånger vi har använt soya i matlagningen så har vi varit mycket nöjda med Pearl River Soya. Den är god, har lagom mycket sälta och fin färg. Jag gillar också designen på flaskan. Det känns som en bra allroundsoya som passar till de flesta maträtter. Det som är negativt är dock att flaskan har kännts alldeles för stor för vår familj eftersom vi inte använder soya så ofta.

Ny soja!

Har nu provat Pearl River Bridge mushroom soy i flera maträtter och är mycket nöjd med resultatet! Den har en god sälta och en lagom bitterhet som passar bra i dom flesta rätter (bolognese, wok, soppor och grytor). Den är lätt att använda och ger en rikare smak. Rekommenderas starkt!

Testlagat med Pearl River Bridge mushroom soy

Jag har nu testat att laga både köttfärssås och pastasås med denna soya som smaksättare. Vilken härlig sälta och smak maträtterna har fått av denna produkt! Denna kommer jag att fortsätta att använda och köpa framför andra soyaprodukter!

Ett litet minus för att det var svårt att få tag i produkten, trots att jag letade på flera stora kedjor.

Pearl river soya

Vi använde soyan som smaksättning i ett par olika köttgrytor och i såser.  Hela familjen upplevde att den smakade gott och var lagom salt. aaaaaaaaaaaaainga direkt negativa kommentarer.

Pearl River Bridge sojatest

Har inte testat sojan i så många rätter, men jag tyckte den var god och lagom salt. Smakade på den direkt ur flaskan, och den hade inte lika skarp smak som övriga sojaprodukter jag smakat. Hade däremot problem med att få upp flaskan, för plastpluggen satt så hårt att plastringen man ska dra upp den med gick av. Fick använda mig av verktyg för att få upp den. Sojan påminner om Mrs. Chengs, men är inte lika salt. Kommer förmodligen att köpa den igen.

För salt, förutom det en helt vanlig (mörk) soya!

Svårt att hitta denna produkt i butikerna. Sista dagen som kupongen gällde var jag tvungen att gå i en Lidl (som jag annars vägrar att även sätta min fot i) och där hade de den. Efter lite diskussion med tjejen i kassan gick hon med på att låta mig använda kupongen.

 

Testade denna soya på ris till en friterad krabb-bulle med jordnötssås. Det första som jag kände var "SALT" och sen kom det en ganska vanlig soyasmak.

 

Jag föredrar ljus soya på ris, jag har dock tidigare använt mörk soya på ris och använder det i andra sammanhang, men aldrig fått någon som är så salt!

 

Jag har svårt att se att jag kommer köpa denna soya igen och jag kan definitivt inte rekommendera den (om inte man absolut vill känna det som om man har hällt vatten från Döda Havet på sin mat). Det finns andra, och mycket bättre, soya som jag hellre skulle rekommendera.

 

Underkänt!

Vanlig soya.

Detta är en helt vanlig vardagssoya, och det kanske är det som gör att den tyvärr inte är så speciell. Jag saknar karaktär och ordenlig soyasmak, denna blir tyvärr för "platt" för att sicka ut.

Men för priset får man en soya som funkar i vardagen.

Pearl River Bridge Sojasås

God, smakrik sojasås som kan användas för en mängd olika ändamål i matlagningen. Har under testperioden använt den till smaksättning av wokade rätter, till marinering av kött och för att ge färg och smak åt såser m.m. En sojasås som inte är för rinnig och som ger bra sälta. Det behövs inte mycket soja för smaksättning, flaskan räcker länge. Rekommenderar denna produkt och ger den högsta betyg!
 

Bästa sojan!!

Pearl River Bridge soja är perfekt att ha som bas i alla sorters rätter och är hur bra som helst att ha som bas i till exempel marinad till kött som ska grillas. Gör egen istället för att köpa de färdiga på påse i affären. Ta pearl river soja, lite olja, chilisås som bas. Sen kan man ha olika sorters krydda som till exompel sambal olek, honung, vitlök mm. Bara fantasin som sätter gränser. Jag kan med gott samvete rekommendera den här produkten. Är ju även perfekt till alla sorters asiatisk mat eller till storkok av olika höstgrytor som kommer nu. Bara att sätta igång och fantisera om nya matlagningshöjder!!

Pearl River Bridge Mushroom Soy

Jag anser att Pearl River Bridge Mushroom Soy är mycket godare än andra dock inte den bästa som finns på marknaden. Det går lagom bra att laga mat med den men man måste vara väldigt försiktig för att inte använda för mycket eftersom den är lite syrlig och har en ganska kraftull smak. Dessutom skiljer Pearl River Bridge Mushroom soya sig inte särskilt mycket smakmässigt från Mr. Cheng t.ex. Jag skulle också påpeka att flaskan är inte så praktisk eftersom varje gång som man använder den för att laga mat så rinner sojasås ner flaskan och blir det alltid lite smutsigt.
 

Soja test.

Har testat sojan ett tag nu och använt den i många olika såser och grytor. Jag har använt ett annat soja-märke innan och kan säga att Pearl River sojan gav en fin smak och maten blev inte lika salt av denna sojan. Ska man ha soja i en rätt behöver man inte tillsätta salt själv och med den här sojan tyckte jag maten blev alldeles lagom salt och den gav maten extra smak!

Pearl River Soya!

Her testat soyan i en Asien-inspirerad köttfärssås med kokosmjölk. Soyan gav fin färg och smak. Det behövdes ganska mycket soya för att ge smak åt köttfärssåsen. Förpackningen är kanske aningen stor, den har svårt att få plats i mitt kylskåp!

Testet av Pearl River Bridge Mushroom Soy

Vi samlades alla i familjen i köket för att avgöra vad vi tyckte. Första frågan var hur produkten ser ut, alltså själva flaskan och vi kom överens om att den var stilren men ser ut som vilken annan soya-flaska som helst. Sen började vi använda den, det gick lätt att öppna och den smakade väldigt gott även om jag personligen tyckte att den var lite stark. Dock har jag kommit på i efterhand att det kan vara för att jag tog ganska mycket av soyan i maten.

Tycker verkligen att soyan var bra och den kommer definitivt att köpas igen och rekommenderas till vänner.

Ingen soya

Tråkigt när man blir uttagen som testpilot och inte kan hitta produkten någonstans. Bor i Västerbottens inland och här finns den varken på ICA eller Coop. Har även letat i Sollefteå, Lycksele och Örnsköldsvik på olika affärer men ingen lycka där heller.

 

Smakrik soja

Jag har provat sojan i massor av olika rätter, allt från sushi till mustiga grytor och såser. Vi har även använt den till marinader så hos oss har den använts ofta. Den passar bra i det mesta med sin goda, fylliga smak.

 

Pearl River Soya

En trevlig och prisvärd produkt. Har dock inte hunnit testa den så mycket som jag skulle velat då den var svår att få tag på i rätt storlek. Fick besöka fyra butiker innan jag äntligen hittade rätt. Därför har jag bara hunnit testa den en gång i en gräddsås. Där passade den perfekt. Den gav en god salt smak och en fin färg.

Välbalanserad soja

Jag tyckte mycket om Pearl RIver Soya. Använder soja ofta i matlagning men viss soja  kan vara både besk och alldeles för salt. Denna soja har däremot en välbalanserad smak. Jag har använt den till såser - ger fin färg och sälta. I köttfärsrätter. Till grönsaker. Ris. Överallt har den gjort sig bra och jag är mycket nöjd med produkten. Kommer definitivt inhandlas fler gånger. 

Soja

Fin bra soja, har använt på ris men även i såser, helt och hållet nöjd. Ända önskan vore att flaskan också fanns i mindre storlek för jag kommer nog inte hinna använda upp den innan den går ut. Fick fara runt endel o leta innan jag hittade den.

Pearl River Bridge Soya

Det tog ett tag innan jag fick tag i soyan så jag kunde börja laga mat och genomföra testet. Jag letade i 4 affärer (2 Ica & 2 Konsum) innan jag tillslut fick tag i den på Willys. Det var inget problem att lösa in kupongen och jag vill passa på att säga att jag tycker det var den bästa utformningen av kupongen hittills av de saker jag varit testpilot för. Bra och tydlig info till affären för att undvika missförstånd och onödigt krångel. 

Efter att ha provat att laga mat med Pearl River Bridge Soya så är jag också mycket nöjd. Jag har provat den i både mer asieninspirerad mat tex grönsaker och kyckling/nöt/fläskkött men även i såser. Den var särskilt bra till champinjonstuvning och jag tycker om färgen den tillför maten. Jag tycker det är en prisvärd produkt och den enda negativa upplevelse jag haft under testets gång var just att produkten var så svår att få tag i här  i Umeå. Jag tycker det vore trevligt om den fanns hos Ica och Konsum också eftersom de butikerna ligger mer centralt och lättåtkomligt än Willys gör här.