Gott gottigottgott!

Jättegod soya som jag har haft mycket glädje av. Har aldrig tidigare haft soya hemma, utan bara guldsoya (som inte är riktig soya utan såskulör). God i grytor och marinader. Rekommenderar den varmt!

Smakrik soya

Jag har fått förmånen att testa denna underbara soya. Fantastiskt stor flaska och lika fantastiskt innehåll!

Mycket smakrik och lagom sältad.

Kan varmt rekommendera. Gärna i grytor!

surprise

Lite sent hämtade jag ut min sojaflaska. Till min stora förvåning när jag letade efter flaskan så och hittade den så insåg jag att det är samma flaska soja jag alltid annars köper. Jag har nog alltid bara tagit den för att den är snygg i hyllan och så ser den lovande ut. Men jag vet också att det är just den smaken jag vill ha när jag wokar min mat.

Eftersom jag är av asiatisk ursprung så köper jag ganska många specialsojor till olika maträtter. Men jag har alltid en soja som ska passa till allt, vilket jag tycker Pear River sojan gör. Den ger färgen jag vill, rätt sälta och inte alltför stark smak som tar över råvarorna. Passar bra till både kött, kyckling o skaldjur. Dock inte fisk tycker jag. Men en riktigt bra soja är detta!

Linda

Pearl River Soya

Jag har använt sojan i några veckor nu, och använt den till det mesta. Den är perfekt som smak- och färgsättare till brunsås och gräddsås. I kycklinggrytor är den oslagbar!

Själva flaskan är rätt ful. Etiketten är otydlig med fula färger och typsnitt.

Pearl River soya

Helt klart den bästa soyan! God smak som ej är för salt och fin mörk färg. Användningsområdena är oändliga. Passar som smaksättare i de flesta såser. Till wok och andra asiatiska rätter är den självklar.  Älskar att äta klibbigt ris med härligt god Pearl River soya! Stor och bra flaska som räcker länge och ett rimligt pris!

Pearl River Bridge - Kinesisk Soya

Fick kupongen och letade till en början efter den Japanska Soyan, men den verkade bara finnas 1l, samtidigt som kupongen endast gällde för 500ml-förpackningar. Därför blev det kinesisk soya.

 

Jag brukar inte använda kinesisk soya särskilt mycket, men med Pearl River Bridge:s soya hemma i köket ville jag självklart göra något med den. Det blev en champinjonsås till grillat kött. Vanligen brukar jag inte använda soya i såsen, men ville testa. 

Det var en gräddig svampsås som behöve lite färg, och lite extra sälta. Så jag hällde i ungefär 1½ msk kinesisk soya i såsen och den blev faktiskt både fin och god. 

 

Hädanefter ska jag börja använda kinesisk soya oftare för att smaksätta och sätta färg på maten. Framöver kommer jag använda både japansk och kinesisk soya, de har ju inte riktigt samma användningsområden. Denna soyan kommer jag köpa igen, och priset tyckte jag var överkomligt.

Jättegod!

Den här soyan är min personliga favorit, den gör sig verkligen jättebra i mat. Helt klart prisvärd, rekommenderar varmt den vidare :)

Hitta och smaka - check, check

Jag dröjde med att leta efter soyan i butikerna, men när jag väl kommit igång så var det inga problem. Andra hyllan gav mig vad jag sökte, medan kupongen garanterade betalning.

Vid utprövning fann jag några lite oväntade egenskaper hos soyan. För det första, såsen var mer lättflytande än jag förväntade mig, så maten blev riktigt mörk. För det andra, trodde jag att soyan skulle vara mycket saltare. Men den föreställningen fick tas med en nypa extra salt.

För övrigt  hade jag inga specifika förväntningar. Smaken är väl rätt så soyig...

toppenförpackning

jag är jättenöjd med sojan, smaken är precis som jag vill ha den men framförallt gillar jag flaskan. på den sojan jag brukar köpa rinner det alltid soja utefter flaskhalsen och man får det lite överallt, på köksbänken, händerna och i värsta fall kläderna. hade jag vetat att den här typen av lock fanns på en annan produkt hade jag bytt sojamärke för länge sen! =)

Lika bra som alla andra

Jag har absolut inget negativt att säga om detta soya. Smaken är god - både när jag använder den i matlagningen eller om jag "kryddar" maten på talriken med soyan. I början tyckte jag att lukten var på något sätt annorlunda men nu märker jag inte det. Känns att den luktar som soyan ska. Men jag måste säga... mina smaklökar märker ingen skillnad om jag har använt Pearl River Bridge Mushroom Soya eller nån annan soya. 

Pearl River Bridge Soya

Ja så har jag då testat Äkta kinesisk soya.  Använde den i kålpudding men tyckte att smaken blev lite för stark. Kanske jag lyckas bättre nästa gång. Den har lite mer sting än den vanliga soyan. Tyckte flaskan såg trevlig ut.

God, liksom andra sojor

Vi har nu använt Pearl River i några maträtter nu, förutom att vi använt den då och då under åren. Det är en god soja som fyller sitt syfte, men när vi smakar på den färdiga maträtten kan vi inte avgöra vilken soja vi har använt, de är alltför lika varandra i smaken.

mycket god!

ar en aning osäker på hur denna soya skulle skilja sig mot de andra jag köpt... men jag gjorde ett smaktest=)

Pearl River Bridge Soy var inte så salt och har en mustig smak som jag gillade!

Jag har använt den i såser, wook, marinader och är mycket nöjd!

Allt-i-allo i köket!

Vi har provat denna underbar soya och eftersom jag använt soya i maten under flera år och därmed hunnit prova flera olika märken så måste jag ge Pearl River Bridge Mushroom soya högsta betyg.

Etiketten och flaskan gör att den känns exklusiv och konsistensen, färg o, lukt och smak är toppen.

Den funkar till kött, fågel, fisk och grönsaker som färgförstärkare, smaksätare och tillägg av sälta. Fungerar alldeles utmärkt att blanda med lök, vitlök, honung och kryddor och göra sin egen marinad med. Vi har t o m provat ha den som sås till ris och nudlar när vi ätit asiatisk-inspirerade maträtter och om man inte tar för mycket så fungerar den till det med.

Vi i vårat hushåll är helt sålda på den och använder mer eller mindre av den nästan i all matlagning dock utan att allt smakar likadant :)

Tips; Vi har en skvätt soya utblandad med vitlök- och chillibitar ståendes som vi använder som "kall sås/smaksättning"

5 stjärnor av 5 möjliga från mig.

 

//Cathrin