Saftig pannbiff med en härligt krämig och mustig kantarellsås. Serveras med potatis, potatismos eller ungsrostade rotfrukter.

Antal personer:
Tillagningstid: 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser

500 g blandfärs
2 st äggulor
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 msk PRB Mushroom Mörk Soya
2 tsk vispgrädde
1 msk smör eller margarin

Sås

200 g kantareller
1 msk smör eller margarin
2 st schalott enlökar
3 dl vispgrädde
2 msk PRB Japansk Ljus Soya
Salt och vitpeppar
Hackad persilja att strö över

Tillagning

1. Skala och hacka löken. Rensa svampen till såsen. Hetta upp en stekpanna och låt vätskan i svamparna avdunsta utan matfett på låg värme. När vätskan kokat in, öka värmen och lägg i smör. Fräs en stund och häll sedan i den hackade löken. Smaksätt med salt och vitpeppar och ställ åt sidan.

2. Blanda färsen med äggulor och kryddor. Tillsätt grädden lite i taget och blanda till en jämn färs. Forma 8-10 biffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör på medelvärme. Ta upp biffarna och håll dem varma.

3. Häll i lite vatten i stekpannan och rör försiktigt, tillsätt grädden, soyan och de stekta kantarellerna. Smaka av med salt och peppar.

4. Slå såsen över biffarna och strö över persilja