Pearl River Bridge - en ny stjärna i köket

Har nu testat i några veckor och inser att detta blir min normalsoja framöver. Något dyrare än billighetsmärkene - men dryg och god.

Test #1 var att använda den till vanlig hederlig brunsås. Ett område där det kan tyckas att diverse brända sockerprodukter duger fint. Fel, när det gäller milda gräddbaserade såser märks det en tydlig skillnad med en bra soja som tillför smaken något.

Test #2, skulle gissa på att stänka lite soja på krispiga wokgrönsaker är ett vanligt område och för mig funkade det bra. Likaså några droppar på ris, något som man egentligen inte gör :)

Test #3 kansken också låter som något onödigt. Frånsett det som kallas vanlig svensk husmanskost är jag förtjust i amerikanskt sydstatskäk. Jag gör ofta ganskan tunna sojabaserade såser för penling av det som grillas och detta blev mitt favoritområde. Men det är viktigt med måttlig temperatur när man kokar ihop såsen.