Mustig och smakrik

Mycket god soja! Jag älskar soja i alla dess former och använder det mycket i min matlagning. Nu senast marinerade jag kycklingfilé i sojan tillsammans med olja och kryddor och det blev smaskens.

Sojan är smakrik och dryg och ger en god sälta i min matlagning. Den ger också en härlig färg till såserna. Förpackningen är också trevlig om än något anonym. 

ICA supermarket som ligger närmast hade inte den här sojan så nu har jag äntligen införskaffat den i en större butik. 

Bara + från mig!

 

Stekt lax med soja

Nu har jag hunnit testa Pearl river mushrom soy några dagar. Jag tycker den fyller sin funktion men den skiljer sig inte särskilt mycket från andra sojasåser som jag testat. Den har en fyllig smak och känns mindre salt, därför vågar jag ta lite mer av denna soyan utan att vara rädd för att det ska smaka bara salt. Jag testade den till laxfile som jag stekte upp i en grillpanna tillsammans med olivolja och sesamfrön, jag droppade sojan ovanpå laxen. Till det serverade jag ris, det både luktade och smakade gott. Vad gäller förpackningen så är den trevlig, jag råkade dra av plastringen när jag skulle öppna plastkorken så jag fick peta med en kniv för att få ut korken. Annars har jag använt sojan utan missöden.

Soya

Dags att testa Pearl River Bridge Mushroom soya. Kul. Soya är något som jag använder regelbundet och som alltid finns i kylskåpet. Den här var väldigt god. Fin mörk färg för färgsättning och kraftfull, mustig smak. Eftersom den är så smakrik behöver man inte ta så mycket varje gång, så den är väldigt dryg. Den har en bra sälta, är god även som den är till t e x wok, som dipp och på ris. Rekommenderas!

Test av Pearl River..soyan!

Har nu hunnit testa soyan i flera rätter. Den har en fin konsistens och god sälta. Lätt att hälla ur. Hade i lite för mycket i början men har nu hittat rätt balans. Har använt den i grytor, stroganoff, sötsursås och brunsås bl a. Lätt att hitta i butiken (Willys) och bra pris.

Test

Har nu testat, smakat och godkänt Pearl River Bridge mushroom soja. Annars brukar vi alltid använda Mrs. Cheng, men denna var god, jag tycker de smakar ganska lika faktiskt! Något jag funderade över är dock att man säger "mushroom soy", den innehåller ju bara 1% svamp. Har dock inte lyckats få fram hur mycket svamp Mrs. Cheng innehåller. 

Hur som helst, i korvstroganoff funkar den super och som smaksättare både på riset och i nudelwooken. Lätt att hitta i min vanliga butik vilket är en stor fördel.

Klart godkänd!

Sojatest!

Nu har jag testat sojan ett tag, eller testat kan man ju fråga sig. Detta är den soja jag har använt i min matlagning under flera år då jag tycker den är den bästa. Jag använder den i såser, stuvningar, marinader etc. Den är helt enkelt bäst vad gäller fyllighet, smak och färg!

/Marie

Soja Pearlriver

Har använd sojan till stekt kycklingfile som fick extra bra färg och mera smak än utan soja. Gillades av hela familjen. Använde också ett par droppar i brunsås och det blev också bra. Sojan var lätt att hitta i affären och priset lagom. Gillar dock inte glasflaskan. Kommer att köpa sojan igen.

Bästa sojan?

Har provat några sorters soja men denna har alltid varit en favorit. Idag användes den som lite "spets" till en smörstekt kyckling men den går lika utmärkt att använda till marinader för grillat kött. Uppdaterar min egen blogg med nya insikter vartefter jag provar denna: www.cjevent.se

Nu var det klart...

...jag har betygsatt Pearl River Bridge mushroom soy. Det var en lätt uppgift, då jag gillade den. Det är en soya som jag kommer att fortsätta att använda och även kan rekommendera till andra!

Testat soyan.

Jag har använt pearl river flera år. Häromdagen köpte jag en annan soya för att testa. Det va absolut skillnad, till det sämre. Inte alls samma smak och sälta som pearl river. Jag är supernöjd med den!!

Utvärdering av Pearl River Bridge - Mushroom Soy

Så var det dags att skriva en utvärdering om soyan som jag blev testpilot för. Jag har aldrig provat denna soya tidigare utan jag brukar oftast köpa Icas soya eller Mrs. Chengs mushroom soy. Så det var spännande att få prova något nytt.


Pearl River Bridge´s soya är väldigt mörk, något tjock med en viss sötma och sälta. Jag provade att ha i den i en kycklinggryta som jag gjorde och det blev väldigt gott måste jag säga. Dessutom fick kycklinggrytan en fin färg av soyan och en god sälta. (Jag har även provat att göra köttfärssås och brunsås på denna soya). Den är säkert även bra att använda när man ska marinera kött eller kyckling, jag tror att jag ska prova det nästa gång. (Samt även till porterstek eller att smaksätta andra såser).


Ett litet tips från mig: Man bör dock vara försiktig med soyamängden, så att soyan inte tar över smaken på maträtten.

 

Mitt Betyg: 4,5 av 5

 

(Jag har även bloggat om soyan på min egen personliga blogg)
 

Testat Pearlriver soya

Har testat Pearlriver soya både på ris, i gryta och köttfärsröra. Tycker dock att den är lite för salt och har en udda smak (rökig) som inte tilltalar mig. Ger dock bra färg. Återgår till den soya jag brukar använda. Läste att vissa haft svårt att hitta den men här på coop var det enkelt.

Pearl River Soja

Jag tycker att sojan var god. Mycket smak - lite mustig och ganska salt. Jag har använt sojan med gott resultat när jag tillagat köttfärs. Jag hade dock problem med att få upp flaskan. Jag lyckades göra sönder öglan man ska dra i så jag blev tvungen att skära upp en öppning istället.

Soya

Svår att få tag i, COOP forum hade den inte likaså Hemköp., men till slut fick jag tag i den och har nu användt soyan. Väldigt salt, för salt för min smak. Annars är det fin färg på soyan.

Soya

Har använt soyan ett flertal gånger den senaste tiden då jag lagat grytor.

Ger en god sälta och en härlig färg på såsen. Gäller bara att inte få för mycket så att soyan tar över smaken.

Mångfacetterad soya

Jag har använt Pearl River Soya ett tag nu till ett flertal olika saker; marinader, färg- och smaksättare i såser/grytor etc. Jag gillar produkten, men man får vara försiktig så att man inte tar för mycket, det är ganska lätt att överdosera och det blir då en ganska skarp smak.

Nu har vi testat

Det är alltid kul att få testa produkter och sedan tala om vad man tycker om dom tycker jag, den här gången fick jag och familjen testa Pearl River Bridge Mushroom Soya.

Tyvärr föll inte den här soyan varken mig eller maken i smaken, sältan var visserligen bra men det fanns en rökig smak som ingen av oss gillade..eller var det ek-smak?  

Dock kommer jag att testa att göra en grillolja på soyan, och pensla quornspett med för att grilla..kanske en hit??

Lite svårhittad, men god

Jag letade ganska länge innan jag hittade soyan. Vår lilla icabutik hade den inte, inte heller den annars så välsorterade Hemköpsbutiken eller närmaste COOP, men vid fjärde försöket blev det napp. Jag använder ganska mycket japansk soya i vanliga fall, men fann att denna soya ofta funkade snäppet bättre. Vi har två barn, 4 och 6 år, så matlagningen består ofta av ganska okomplicerad vardagskost. Soyan funkade jättebra både till att förhöja köttfärssåsen och marinera kycklingen och ganska mycket där emellan. Bra färg och lagom sälta. Prisvärd.

Soya

Har testat soyan ett tag och är mycket nöjd. Har använt den i köttgrytor och den gav en fyllig smak utan att bli för salt. Har även testat den som den är till vårrullar och det smakade bra.

Pearl River Bridge Soya

Perfekt soya, den kommer alltid att finnas i mitt skafferi fr.o.m. nu.

Den gav en fyllig, mustig smak utan att bli för salt.

Jag har under två veckors tid använt den till: köttfärssås, köttgryta, kycklingwok, korv stroganoff, ja you name it.

Alldeles perfekt.