Pearl Mushroom Soya

Nu har jag hämtat ut min soya och även testat den både i går och idag. Jag gjorde goda såser på den och det var toppenbra. God smak och fyllighet i den. T om maken som inte gillar svamp tyckte den var jättebra. Vi kommer med all säkerhet att fortsätta med denna soya.

Pearl River Bridge Mushroom Soya

Pearl River Bridge Mushroom Soya, 500ml, är en mörk, halvtrögflytande soya där sältan är det första som framträder följt av en stark soyasmak med en beskare avslutning.

Flaskan har ett bra snäpplock, som oxå gör att det inte rinner utmed sidorna. Mycket bra!

 

Betyg: 3 / 5

LennarRrt "MrZ" Olausson

www.ib2.se

Inhandlat och testat!

Nu är soyan inhandlad och testad i en gryta! Återkommer med mer info om vad jag tycker om smak och färg då jag endast använde lite av soyan! Grytan blev det inget fel på men tror att saltet från de övriga ingredienserna tog över soyans smak lite väl!

God soja

Efter att ha hämtat ut sojan började jag med thaimaten.
Till grytan, nuggetsen, riset - *mmmm* så gott.
Pearl River Bridge mushroom soy, ska absolut köpas när flaskan är tom. 

Letandet efter varan...

Så börjar det alltså,

tänker jag efter att ha accepterat erbjudandet.

Att testa en ny Soja är ganska spännande, då mina tidigare erfarenheter är utav endast tre olika sorter och där jag likt sagan fann den ena för stark och den andra för svag. I dagsläget använder jag mest min egna mellan, och det blir kul att ta reda på vilken plats denna fjärde typ hamnar på.

Om jag nu bara kan hitta den någon stans. Nora, den lilla stad jag bor i har inga riktigt stora varuhus, vilket ofta leder till att helt nya fabrikat inte dyker upp på ett tag. Två affärer har jag letat i hittils, och två återstår.

I värsta fall får jag väl vänta några dagar och dra med familjen på en storhadlar-dag i Örebro någon helg. Och om inte det funkar... Om till och med de affärerna inte har "Pearl River Soja" inne... suck. Då får jag väl fråga människor här på internet, på något sätt måste den gå att hitta.

Början ser inte ljus ut.

Men det är ju gelt okej, eftersom Sojan även den är mörk.

Tills senare // Jessica

Mmmmums!

Glatt överraskad över smak, pris och att flaskan inte kladdar!

Har hunnit testa den i flera maträtter och känner att jag kommer byta ut Mr Cheng mot dess efterträdare (Pearl River) :-)

Ända nackdelen är att jag nu vill äta soya i onödan...  ;-)

Testpilot

Det känns som jag är lite sent ute, men ändå inte, jag har ju tid på mig till 30/9 ;) För inet så länge sedan började vi använda soya i vår mat, detta ska bli kul att överaska maken med, han kommer bli jätteglad och jag hoppas det är lika gott.

Återkommer när vi provat!

Var finns soyan???

Har sökt produkten i ett par butiker i mitt närområde, däribland ICA Maxi. Men utan att hitta den (annat än en miniflaska). Därmed är det svårt att kunna påbörja någon provsmakning. Men jag fortsätter mitt sökande. Är det förresten någon som vet vilken livsmedelskedja som garanterat har denna soya?

Testa soya

Nu har jag varit på affären och hämtat en flaska Pearl river soya. Jag har redan provat den till at smaksätta pyttipanna och jag tyckte det smakade riktigt bra.

Premiär för PRB-soyan igår

Mitt första test blev en marinad till kycklingfilé och svamp.Med små fina potatis och en sallad till det.

PRB Mushroom Soya och olja, pressad citron, vitlök, svartpeppar, lite chili och färsk timjan.

Det blev jättegott! Jag fick fin färg på kycklingen och god smak på både kyckling och svamp.
Kul att prova något nytt - det inspirerar till lite nya rätter.
/Anna


 

inkörsporten till soya.......

Min första kontakt med soya var då jag testade sushi för trettio år sedan. Min svåger som arbetade på sjön hade tagit med sig rätten hem och vi åt den råa fisken med både avsmak och nyfikenhet. För mig var det som att äta surströmming och det var nog soyan och den starka pastan till som räddade mig, från att inte "lämna mat" och kunna delta i måltiden som tog en stor del av kvällen.

Sedan längre fram sa min svärmor till mig att det både satte "piff och smak" på maten, hade jag då inte haft den positiva upplevelsen innan hade jag nog inte tagit fasta på hennes råd. Tyckte nog det lät lite tantigt med att piffa till maten, men kom underfund med att det var precis det som hände.

Många rätter fick vacker gyllenbrun färg och mer smak, då soyan i sig är salt och tar fram andra smaker. Jag började laborera mer och göra marinader med soya, såser och grytor. Det var lättare att lyckas med det mesta, tex om man steker en köttbit, kryddar, slår på lite vatten och låter det koka ner och lägger i en klick creme fraiche och färgsätter med soya. Då får man underbart goda såser på ett lätt och billigt sätt.

Som ung köpte man brunsås på påse och det var en enorm skillnad när det började smaka på riktigt. Nu står alltid en flaska i mitt kök för att just piffa till maten med eller också bara ha över ris eller till nudlar. Har testat många sorter men har i många år använt just denna, för att den är lite tjockare i konsistens och i min smak smakrikare och inte så "utstuderat asiatisk". Vissa soyor tar överhanden och det bli china/thaimat av allt man tillsätter den till. Denna soya känns internationell och jag har den utan gränser i all min mat.

Så sushin blev min inkörsport till soyaanvändning och jag är fast.

Köpt och testad!

Jag tillhör dem som inte testat denna Soya förut och jag måste säga att jag gillade den. Jag har använt andra sorter i ungefär samma prisklass så kan jämföra dem ganska bra. Men allt är ju en smaksak.

Storleken är bra och att ett alternativ på 1L finns är också positivt även om jag inte tillhör dem som köper så stora. I jämförelse med min andra soya så smakar denna mindre salt och är mer mustig.

Jag har testat den i en kycklingwok, en marinad och till "asiatisk" köttfärs (köttfärs, lök, champinioner, soya, ingefära, vitlök, svartpeppar och paprika) och jag tycker att denna soya tar fram mer av smakerna och har kompletterat rätterna bättre.

Jag kommer absolut att använda den mer! Ska bli intressant att de hur den gör sig i grytor.

Pearl River Bridge Soya

Detta soya är prisvärd. Tillgänglig på dem flesta mataffärer som jag har tittat på i alla fall. Bra pris och lagom storlek.  Håller i  kylskåpet länge.  Jag använder det när man smaksättar egen seitan (gluten biffar) .  Och i olika kinesiska rätter.  Är helt nöjd med denna soya.